Доступність посилання

ТОП новини

ООН ініціює зустріч щодо посилення ядерної безпеки


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун виступає за повний перегляд політики ядерної безпеки у світі.

«Повний перегляд зверху вниз стандартів ядерної безпеки, посилення роботи МАГАТЕ в цьому напрямі, вивчення питання впливу природних стихій на ядерну безпеку, а також розгляд цих переваг і недоліків, які приносить ядерна енергія, і зусилля щодо захисту ядерних об’єктів від тероризму», – озвучив Пан Ґі Мун засади такої політики сьогодні в Чорнобилі.

Він також уточнив, що необхідно подумати над «фізичним захистом» ядерних матеріалів, щоб вони не потрапили до рук терористів.

За словами Генсекретаря ООН, потрібно підвищити обізнаність суспільства в питаннях ядерної безпеки.

«З цією метою ми в червні збираємо зустріч на високому рівні, а у вересні плануємо провести зустріч світових лідерів, присвячену цьому питанню – посиленню ядерної безпеки», – сказав він.

Пан Ґі Мун подякував Президентові України Віктору Януковичу за його «далекоглядне та лідерське рішення» про проведення київського саміту з питань безпечного та інноваційного використання ядерної енергії.

Президент України, Генсекретар ООН і генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Юкія Амано сьогодні відвідали четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС, де проходять роботи щодо саркофага «Укриття».
XS
SM
MD
LG