Доступність посилання

ТОП новини

Уряд збільшив витрати на альтернативну енергію


Кабінет Міністрів затвердив зміни у Державну цільову економічну програму з енергоефективностті на 2010-2015 роки. Про це стало відомо під час сьогоднішнього засідання уряду.

«З 2015 року частка «чистої» енергії в енергобалансі України має скласти не менше 10%. Загальний обсяг фінансування програми буде збільшено з 285 до 360 мільярдів гривень протягом 5 років. Збільшення відбуватиметься переважно за рахунок приватних інвестицій», – заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич.

Він також повідомив, що у 2011 році на програму з держбюджету планують виділити 910 мільйонів гривень, а також залучити з місцевих бюджетів 2 мільярдів гривень та з інших джерел 27,97 мільярда гривень.

Кошти спрямують зокрема на будівництво і реконструкцію електромереж та підстанцій для приєднання об’єктів електроенергетики, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел енергії, а також на дослідження потенціалу регіонів України щодо розміщення потужностей з генерації енергії з відновлюваних джерел.

За інформацією агентства, в результаті виконання програми у 2011 році планується досягти зниження енергоємності ВВП на 3,3% порівняно з 2010 роком та забезпечити зменшення частки природного газу та нафтопродуктів на 3 мільярди кубометрів.
XS
SM
MD
LG