Доступність посилання

ТОП новини

Лозінського позбавили волі на 15 років за вбивство


Колишнього народного депутата України Віктора Лозінського позбавили волі на 15 років за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника.

Таке рішення сьогодні оголосила суддя Дніпровського району Києва Неллі Ластівка.

Оголошення вироку тривало майже 5 годин.

Як зазначається у вироку, суд урахував ступінь тяжкості скоєного ним злочину і той факт, що він не визнав свою вину, вчинив злочин у стані алкогольного сп’яніння; вчинив злочин, який є загально-небезпечним і скоєним з особливою жорстокістю.

Враховуючи ці фактори, суд дійшов висновку, що «виправлення та перевиховання Віктора Лозінського можливе тільки в місцях позбавлення волі».

Вирок може бути оскаржений протягом 15 діб в Апеляційному суді Києва.

16 червня 2009 року Віктор Лозінський в компанії з керівниками місцевих правоохоронних органів жорстоко розправився в лісі з Валерієм Олійником. 54-річний житель села Грушки Кіровоградської області випадково опинився на території мисливських угідь тодішнього депутата парламенту від Блоку Юлії Тимошенко.

На тілі загиблого виявили дев’ять вогнепальних поранень і численні переломи. Через три тижні, коли ця історія стала надбанням гласності, Лозінського позбавили депутатської недоторканності і оголосили в розшук, а в березні минулого року він добровільно з’явився в прокуратуру, де був заарештований.

Це перший випадок покарання винного у вбивстві, який у момент скоєння злочину був депутатом Верховної Ради України.
XS
SM
MD
LG