Доступність посилання

ТОП новини

Головою Української Всесвітньої Координаційної Ради (УКВР) обрали Дмитра Павличка


На цю посаду претендували також Михайло Ратушний та Павло Мовчан. Але вони зняли свої кандидатури на користь Павличка.

За цю кандидатуру на ІУ Всесвітньому форумі українців проголосували майже усім залом, окрім 7 делегатів, які були проти і 4 – утрималися.

На цю посаду претендували також Михайло Ратушний та Павло Мовчан. Але вони зняли свої кандидатури на користь Дмитра Павличка.

Виступаючи на зібранні УВКР, Дмитро Павличко зазначив, що ця посада потрібна йому для того, аби «мати можливість відчиняти двері влади». Він наголосив, що українській громаді треба триматися Віктора Ющенка, «якщо хочемо будувати українську державу».

Він також зазначив, що недоречними були викрики, зокрема, на ІУ Всесвітньому форумі українців, щодо нібито зради Віктора Ющенка.

Дмитро Павличко заявив, що ходитиме до прем’єр-міністра Віктора Януковича, щоб «сказати, що друга державна мова – це смертельна небезпека» для України.

Він також заявив, що, на його думку, саме Президент Віктор Ющенко має своїм указом прирівняти воїнів УПА до ветеранів Великої Вітчизняної війни, оскільки Верховна Рада цього робити не хоче.

Також на форумі обрали президію УВКР у складі 36 осіб, 12 із яких – представники України, і по 12 – від східної та західної діаспор. До цієї президії від України, зокрема, увійшли Іван Драч, Михайло Ратушний (депутат четвертого скликання), а також нинішні народні депутати Лілія Григорович та Павло Мовчан.
XS
SM
MD
LG