Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ ініціює створення інституту з аналізу наслідків аварії на ЧАЕС


Всесвітня організація охорони здоров’я ініціює створення інституту з аналізу наслідків Чорнобильської катастрофи. Про це під час конференції до 25 річниці Чорнобильської катастрофи заявила представник Міжнародного агентства з вивчення раку ВООЗ Аушра Кеcмінєне.

«Це буде інститут, що включить відповідне управління, спонсорів, представників Росії, Білорусі й України як країн, найбільш постраждалих від аварії, науково-консультаційну раду, що включає вчених цих країн, які будуть консультувати проекти, що проводяться», – сказала Кеcмінєне.

Через цей інститут планується створити механізм з відстеження наслідків впливу Чорнобильської аварії на здоров’я потерпілих від неї в ході роботи з відповідними групами ризику.

Оцінка включатиме тривалість життя й індивідуальну реконструкцію дози опромінення, що отримали ці люди.

У групу ризику пропонується включити ліквідаторів і їх дітей, щоб у результаті довгострокового моніторингу з’ясувати, чи пов’язані ракові й інші захворювання з аварією на ЧАЕС, чи це наслідок інших впливів.

20 квітня в Києві почалася Міжнародна науково-практична конференція «25 років Чорнобильської катастрофи. Безпека майбутнього». Мета конференції – аналіз уроків Чорнобильської катастрофи, їх використання для забезпечення безпеки ядерної енергетики, інших небезпечних технологій, забезпечення техногенної безпеки в цілому з метою недопущення аварій і катастроф у майбутньому.
XS
SM
MD
LG