Доступність посилання

ТОП новини

Понад півмільйона гривень – такими є збитки від пожежі й вибухів на складах у Новобогданівці


За інформацією Міністерства оборони, внаслідок вибухів пошкоджені два контрольно-пропускні пункти, контрольно-технічний пункт, казарму, штаб, їдальню, пожежне депо, лазню й котельню.


За інформацією Міністерства оборони, внаслідок вибухів пошкоджені два контрольно-пропускні пункти, контрольно-технічний пункт, казарму, штаб, їдальню, пожежне депо, лазню й котельню.

У минулі вихідні бiля села Новобогданiвка у Запорізькій області на артилерiйських складах вiйськової частини загорілися боєприпаси.

Постраждали четверо людей. Їх шпиталізували із травмами та опiками середнього ступеня.

Вчора вибухи снарядів припинилися, пожежу локалізували.

Минулого і позаминулого року на складах у Новобогданівці вже виникали схожі інциденти.

Виконувач обов’язків начальника прес-служби Міноборони Ігор Халявінський заявив:

“Щоб утилізувати все те, що нам наскладували, там лік іде на мільярди доларів. Їм виходить термін реалізації, особливо на тих складах, як-от Новобогданівка. Відбуваються вибухи з різних причин: від самозаймання, від детонації...Структура боєприпасів, які перебували в осередку вибуху, змінюється. Вони самі стають здатними до самодетонації і самозапалення, що підвищує ступінь небезпеки для тих людей, які займаються їх утилізацією”.

Речник Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Ігор Кроль в інтерв’ю Радіо Свобода заявив:

“Ці склади, цю територію треба повністю ліквідувати. Я думаю, що це буде зроблено. Є державна програма, яка розрахована до 2008 року, щодо утилізації цих боєприпасів”.

Більшість баз зберігання боєприпасів в Україні перебувають у незадовільному стані.

Про це повідомив заступник директора департаменту утилізації ракет і боєприпасів Міністерства оборони Володимир Попович.

За його словами, боєприпаси зберігаються в гнилих ящиках.

Крім того, велика кількість боєприпасів застаріла, значна їх частина зберігається без дотримання норм та відстаней між сховищами.

Попович зауважив, що в Україні є понад півтори сотні місць зберігання боєприпасів.
XS
SM
MD
LG