Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін і нафтотрейдери домовилися про стабілізацію ситуації на ринку нафтопродуктів


Відповідний меморандум про партнерство сьогодні підписали прем''єр-міністр Віктор Янукович і представники нафтових компаній.

За документом, уряд створює експертно-аналітичну групу під керівництвом віце-прем''єра Андрія Клюєва, до складу якої ввійдуть як представники міністерств і відомств, так і компаній.

Ця група буде обговорювати проекти нормативно-правових актів і рішень, що мають вплив на ринку нафтопродуктів.

Прем’єр Віктор Янукович зауважив:

“Ми не будемо повторювати ті помилки, які були за часів незалежності нашої держави. Ніякого адміністративного ресурсу. Все, що відбувалося під час підготовки цього меморандуму, ми робили з огляду на майбутнє. Це меморандум, який і далі створюватиме умови не тільки для співпраці, а й для розвитку нафтової галузі в нашій державі”.

У свою чергу, нафтові компанії зобов’язалися збільшити обсяги переробки нафти, щоб повністю забезпечити попит вітчизняних споживачів.

Виконавчий директор нафтової компанії “ТНК-ВР” Герман Хан:

“Присутність діалогу – це найважливіше. І сьогодні ми заклали таку основу. У цьому Меморандумі дуже загально, але перераховані основні тенденції, які, на наш погляд, зможуть закласти довготермінову основу майбутньої стратегії розвитку нафтопереробної галузі України”.

За словами підписантів, про ціни на нафтопродукти у документі не йдеться.

Проте міністр палива та енергетики Юрій Бойко прогнозує, що вони будуть стабільними: “З урахуванням світових тенденцій, з урахуванням збалансованих підходів, які існують на нашому ринку, ми можемо очікувати стабільності цін, і навіть з обережним оптимізмом деякого їх зниження у вересневий період”.
XS
SM
MD
LG