Доступність посилання

ТОП новини

Парламент спростив створення підприємцями власного бізнесу


Верховна Рада ухвалила закон, що забезпечує однакові стартові умови для започаткування ведення бізнесу в Україні.

За ухвалення закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури започаткування підприємства сьогодні проголосували 246 народних депутатів із 399 зареєстрованих.

Як мовиться в пояснювальній записці до законопроекту, документ пропонує запровадити можливість для засновників юридичних осіб (крім акціонерних товариств) створювати статутні капітали у розмірах та у складі, що їм необхідні для започаткування власної справи.

З метою скоротити витрати часу громадян на оплату реєстраційного збору та інших оплат за проведення різних реєстраційних дій законопроект передбачає в органах державної реєстрації встановити платіжні термінали.

Окрім цього, законопроект пропонує скоротити термін проведення державної реєстрації юридичних осіб із трьох днів до двох.

Під час обговорення законопроекту в першому читанні голова комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська зазначила, що цей документ «реально не поліпшить» існування бізнесу в Україні. За її словами, «назва (законопроекту) гучніша за зміст». Водночас вона наголосила, що законопроект «забезпечить однакові стартові умови для підприємців».
XS
SM
MD
LG