Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: багатоконфесійність зумовлює виважену політику в релігійній сфері


Україна є багатоконфесійною країною, що обумовлює проведення виваженої політики у релігійній сфері, заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками українських церков та релігійних організацій.

«Наша політика спрямована на створення сприятливих умов для діяльності релігійних організацій, забезпечення рівних прав і можливостей, утвердження терпимості та поваги між віруючими», – цитує главу держави його прес-служба.

За словами Януковича, за роки незалежності Україна зробила суттєві кроки для забезпечення належного статусу релігійних організацій.

«На сьогодні знято більшість обмежень у діяльності церкви й закладені основи співпраці держави і церкви. На це націлена, зокрема, й реформа влади. На Міністерство культури України покладені функції проведення державної політики у сфері релігії. Упевнений, що така оптимізація роботи принесе корисні плоди», – сказав Янукович.

Він зауважив, що надзвичайно важливим для забезпечення права на свободу совісті є розвиток відносин центральних і місцевих органів влади з релігійними організаціями у різних сферах.

Янукович також відзначив високий рівень співпраці між різними релігійними організаціями України. «Незважаючи на певну складність процесів розвитку релігійного середовища, в Україні утвердилися загальновизнані норми свободи совісті. Кожний громадянин має право сповідувати свою віру. Держава не втручається у справи релігійних громад, ставиться до них всіх з повагою, а свої стосунки з ними будує виключно на чинній правовій базі», – зауважив глава держави.
XS
SM
MD
LG