Доступність посилання

ТОП новини

В Україні проходить міжнародний форум фахівців з космічних технологій


У Дніпропетровську сьогодні відбувається Міжнародна науково-практична конференція «Космічні технології: сьогодення та майбутнє». Форум зібрав сотні фахівців у сфері космічних технологій з 18 країн світу, зокрема, США, Кореї, Японії, Франції.

У своїх доповідях вчені пропонують вирішення першочергових космічних проблем – утилізації космічного сміття, впровадження нових технологій, розробки екологічно чистого пального для космічних апаратів. На думку американських вчених, однією з найгостріших проблем космічної сфери зараз є брак інвестицій: великі компанії не ризикують вкладати кошти в проекти. На переконання ж фахівців з пострадянських країн, космічній сфері найбільше не вистачає кадрів.

«Кадрів і ще раз кадрів, спеціалістів, які готові виконувати складні завдання, не вистачає. Тому максимальна увага сьогодні надається підготовці кадрів, які б змогли прийти працювати на збірно-пускові комплекси. За молоддю – все майбутнє», – сказав Радіо Свобода російський космонавт українського походження, представник казахської державної космічної компанії «Казакстан Гариш Сапари» Анатолій Арцебарський.

Першим підсумком форуму в Дніпропетровську стало підписання угоди про співпрацю в сфері космічних розробок дев’яти профільних організацій Японії та дніпропетровського конструкторського бюро «Південне». Конференція завершиться 22 квітня.
XS
SM
MD
LG