Доступність посилання

ТОП новини

Під Києвом знайшли тіло полковника міліції.


Віктор Міняйло Київ, 21 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У неділю, 20 серпня, біля Ворзеля, Київської області знайшли тіло полковника міліції Романа Єрохіна. Він був співробітником Управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України у Києві. Зник наприкінці липня цього року.

До переведення у Київ Роман Єрохін працював заступником начальника Донецького управління по боротьбі з організованою злочинністю і займався так званими конвертаційними центрами на Донбасі. Ці центри незаконно переводили безготівкові гроші в готівку.

Коли з’явилася загроза його життю, Романа Єрохіна запросили до Києва, але й столиця не врятувала міліціонера.

На останній прес-конференції міністр внутрішніх справ Юрій Луценко зазначив, що на Єрохіна надійшло чітке замовлення, і додав, що до цього причетні народні депутати, причому різних політичних таборів.

Журналіст Олега Єльцов першим повідомив у медіа про знайдене тіло полковника Єрохіна. Його ми попросили прокоментувати слова міністра:

- Конфлікти в політиці не заважають робити спільний бізнес. Тим більше, відмивати брудні гроші і таким чином уникати податків. Тому нічого дивного, що клієнтами цього конвертаційного центру могли бути бізнесмени з обох боків.

Кор.: - Олег, а хто знайшов тіло?

- Тіло знайшла міліція, бо напередодні був затриманий один з безпосередніх виконавців вбивства. Він вказав місце його поховання. Це під Ворзелем.

Кор.: - Які перспективи цієї справи? Чи можливо знайти замовників?

- Перспективи з кожним днем збільшуються і шанси почути імена замовників зростають. Але щодо подальшого притягнення їх до відповідальності – це питання. Має бути перекваліфікована справа на вбивство. Вона вже перекваліфікована і передана до Генеральної прокуратури. Що таке Генеральна прокуратура загально відомо – це комерційна структура у якій валяться будь які справи.

За коментарем ми звернулися і до Генеральної прокуратури України. Говорить керівник прес-служби Олексій Бебель:

“Дійсно ми підтверджуємо факт, що слідчі виявили тіло Романа Єрохіна. По даній кримінальній справі триває досудове слідство. В інтересах слідства наразі ще щось повідомити я не в змозі”.

Сподіватимемося, що скупість коментаря дійсно в інтересах слідства. І далі стежитимемо за цієї справою.
XS
SM
MD
LG