Доступність посилання

ТОП новини

У раді церков розраховують на новий етап у розвитку діалогу з владою


Головуючий у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій, старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець висловив сподівання на початок нового етапу в розвитку діалогу між владою і конфесіями в Україні.

Про це він сказав під час зустрічі керівників українських церков та релігійних організацій України з Президентом Віктором Януковичем, повідомили у прес-службі глави держави.

«Примітно, що кілька днів тому Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рекомендацію під назвою «Релігійний аспект міжкультурного діалогу», що рекомендує державам – членам Ради Європи сприяти діалогу та співпраці різних конфесій», – наголосив Райчинець.

«Переконаний, що сьогоднішня зустріч стане добрим прикладом для інших європейських держав, а також надасть поштовх подальшому розвиткові державно-конфесійних відносин на національному та місцевому рівнях», – наголосив головуючий у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій.

За його словами, це тим більш актуально, зважаючи на той факт, що у травні нинішнього року Україна розпочинає своє головування у Комітеті міністрів Ради Європи, «а тому стане об’єктом ще більшої уваги з боку європейської громадськості».
XS
SM
MD
LG