Доступність посилання

ТОП новини

День шахтаря в обмін за посаду?


Галина Терещук Львів, 22 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Львівські пористи вважають «абсурдною ініціативу обласної адміністрації щодо проведення 25 серпня Всеукраїнського дня шахтаря у Львові і називають такі методи заграванням з новим урядом», який ще до обрання керівництво Львівщини різко критикувало. Скільки коштуватиме для бюджету перетворення Львова з культурної столиці на шахтарську і які мотиви проведення всеукраїнського свята гірників вперше у Львові.

За повідомленням обладміністрації, до міста прибудуть 270 шахтарів з Донеччини, Луганщини, Кіровоградщини, а також 600 гірників з Волині та Львівщини. Не оминуть своєю увагою всеукраїнське свято у Львові 30 представників Міністерства вугільної промисловості, на чолі з віце - прем»єром Андрієм Клюєвим. Урочистість відбуватиметься у львівській опері.

За словами голови Львівської обладміністрації Петра Олійника, святкування Дня шахтаря - «це інвестиція у Львів». Наприклад, вечерю на 500 осіб фінансують 2 профспілки гірників. Це, щонайменше, від 10 до 20 тисяч доларів. Але чи не краще усі гроші, виділені для святкування ( загальну суму пан Олійник так і не назвав) направити на потреби родин гірників - цікавляться у заяві пористи.

Петро Олійник під час брифінгу на запитання про відзначення Дня гірника відповідав журналістам знервовано, образивши представників ЗМІ у тому, що через них в область… «не надходять інвестиції, зокрема з Донецька». Щодо заяви «Пори» Петро Олійник сказав: «Заяви «Пори» не існує. Бо заява може існувати, коли заяву робить президія чи керівний склад партії. Я розмовляв з Маркіяном Іващишином - такої заяви немає».

Маркіян Іващишин, керівник міської організації «Пори», як і його однопартійці вважає «святкування дня шахтаря у Львові заграванням керівників обладміністрації з урядом Януковича, що є неприйнятне для мешканців Львівщини».

«Наш виконком підписав заяву, обидва голови міського і обласного осередку підписали. Це наша позиція».

Правдою, зі слів Петра Олійника, виявилось те, що він таки розмовляв з Маркіяном Іващишиним, зателефонувавши йому о 6 ранку і просив «не кидати яйцями у гостей».

За ексклюзивною неофіційною інформацією Радіо Свобода, нещодавно голова Львівської обласної адміністрації мав приватну вечерю з віце-прем»єром Андрієм Клюєвим і нібито останній пообіцяв панові Олійнику продовжити термін його перебування на посаді голови Львівської обладміністрації. Втім невідомо, які обіцянки прозвучали з уст Петра Олійника. Але голова ОДА, який керував виборчою кампанією «Нашої України», і до обрання нового-старого уряду різко негативно висловлювався на адресу команди Віктора Януковича, нині заявив:

«Я вважаю, що уряд України - для усієї держави».
XS
SM
MD
LG