Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський вперше спілкувався з вірянами по телебаченню


В Італії відбувся телевізійний дебют Папи Римського Бенедикта XVI. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вперше в історії телебачення і католицького понтифікату Папа відповів на запитання вірних в ефірі італійського державного телеканалу RAI-1.

У Страсну п’ятницю під час релігійної телепрограми A Sua Immagine Бенедикт XVI спілкувався з глядачами про постать Ісуса Христа. Цій темі Папа Ратцінґер присвятив уже дві книжки своєї трилогії «Ісус з Назарету».

Зі своїми запитаннями про Ісуса до понтифіка звернулися діти з Іраку, жінка-мусульманка із Коста д’Аворіо, італійська мати, яка довгі роки доглядає хворого сина в комі, та японська дівчинка, котра в листі до Папи просила пояснити, чому Христос не вберіг її країну від недавнього землетрусу.

Запитання вірних та відповіді понтифіка були записані для телеефіру напередодні. Як пояснили автори програми, залучивши Папу Римського до такого спілкування саме у великодні свята, вони прагнули урізноманітнити програму телеканалу в ці дні і надати більше ефіру для роздумів та рефлексій, аніж для звичних шоу з плітками та сварками.
XS
SM
MD
LG