Доступність посилання

ТОП новини

Що думають про День незалежності регіони України?


Ярина Матвійчук Київ, 25 липня 2006 (Radiosvoboda.ua) - Регіони України неоднозначно сприймають День незалежності. Кореспонденти Радіо Свобода запитали у пересічних мешканців західного Львова, південного Криму, східного Харкова та центрального Києва, чи став для вас День незалежності найбільшим державним святом. Послухаймо їхню відповідь:

- То обов’язковий для нас найбільш урочистий і найбільш хвилюючий момент, ото 24-те. Воно відтіснило на другий план навіть релігійні свята. Воно зачіпає настільки серйозно душу.

- Святкування відбувається по-європейськи, відсутні паради військові, присутність Президента. Нові традиції мені подобаються.

- Скажіть будь ласка, якщо людину вкусила змія, можна його запитувати про свято? Ми такі ж громадяни як всі, не можна нам казати, що ми – окремо чи ще хтось. Яке ж свято, коли наше майбутнє в тумані.

- У День незалежності я працювала, так і не відчула, що це є свято.

- Для мене – ні, а от для країни – це дуже великий день, я в цей день відпочивала зі своєю родиною.

- Для нас це свято. Що я патріотка по життю, не скажу, але в цей день щось таке в душі, знаєте, тримається-тримається і раз в рік так вискакує.

- День незалежності став дійсно державним святом, тому що 15 років спокійного життя, не зважаючи на важке економічне становище, це здобуття нашої держави.
XS
SM
MD
LG