Доступність посилання

ТОП новини

Патріарх РПЦ привітав з Великоднем лідерів Росії, України, Білорусі і Молдови


Московський патріарх Кирило у переддень Великодня направив привітання главам держав, що входять до «канонічного простору» Російської православної церкви.

Патріарші поздоровлення спрямовані і президенту і прем’єр-міністру Росії, президентам України та Білорусі, а також в.о. президента Молдови.

«Христос, який переміг смерть і відкрив людям шлях до набуття вічної єдності з Богом, хай дарує Вам все, що потрібне для того, щоб Ви і надалі могли гідно і відповідально здійснювати служіння Росії. Підношу молитви Господу про зміцнення Ваших сил у діяльності на благо держави і всього нашого народу», –написав патріарх Дмитру Медведєву в посланні, яке цитує прес-служба глави Російської православної церкви.

Вітаючи Володимира Путіна, патріарх Кирило відзначив «плідну взаємодію Церкви і держави», завдяки якому, за його словами, триває «духовне відродження народу».

Віктору Януковичу глава подякував за «конструктивну співпрацю» органів державної влади з Українською православною церквою (МП), що допомагає багатьом людям «необмежено сповідувати віру Христову».

Розвитку релігійного життя людей багато в чому сприяє і плідна взаємодія православної церкви і білоруської держави, написав Кирило у привітанні Олександру Лукашенку, побажавши народу його країні миру і процвітання.

Пасхальне послання Московського патріарха до вірян Російської православної церкви в цьому році було опубліковано не лише російською, а й на державних мовах інших країн, що входять до «канонічного простору» Московського патріархату, – українською, білоруською, молдовською, казахською, а також окремими мовами «далекого зарубіжжя», зокрема, англійською, французькою, німецькою, грецькою.
XS
SM
MD
LG