Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі буде завод з переробки сміття.


Петро Каландирець Одеса, 29 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Проблема переробки сміття є однією з найактуальніших в Одесі. Місцем для зберігання різноманітного непотребу є територія на околиці міста. Саме тут є і промислова зона. А тому життя селян, які живуть поруч зі звалищем, комфортним не назвеш.

Бомжі щодня відвідують сміттєзвалища Одеси.
Місцеві жителі вважають, що звалище псує довкілля й навіть може стати причиною епідемії. Люди без даху над головою - бомжі - щодня вишукують тут речі, які можна перепродати чи використовувати далі. Вони кажуть, що часто бачать серед сміття мертвих домашніх птахів. У місцевих жителів це викликає занепокоєння. Вони пам’ятають про небезпеку пташиного грипу.

Особливо потерпають люди у той час, коли повітря з району сміття дістається житлових будинків.

Розповідає одна з мешканок будинку, розташованого неподалік сміттєзвалища:

“У мене онуки приїздять з центру міста і задихаються. Вони не можуть тут жити і відпочивати. Коли білизну сушимо на вулиці, її доводиться знову прати. Влітку ситуація взагалі нестерпна. Адже вивозять зіпсовані продукти, тут вони гниють”.

В управлінні житлово-комунального господарства Одеського міськвиконкому повідомили, що щороку з причорноморського міста на звалище „Дальницький кар’єр” потрапляє близько двох мільйонів тонн сміття. Далі його збирають у спеціальні баки і засипають землею.

Міська влада одним з варіантів розв’язання цієї проблеми називає появу сміттєпереробного заводу. В Одесі вже провели конкурс серед інвесторів і переможцем стало українське підприємство „Укрвторресурс”. Його представники визначили майданчик під будівництво заводу і твердять, що він буде відповідати сучасним європейським стандартам.

Найоптимістичніший прогноз від мера Одеси Едуарда Гурвіца, яким він поділився з кореспондентом Радіо Свобода, полягає у тому, що сміттєпереробний завод буде побудований упродовж року.
XS
SM
MD
LG