Доступність посилання

ТОП новини

Янукович і Медведєв відвідають Чорнобиль і обговорять Митний союз – Кремль


Президент Росії Дмитро Медведєв у перебігу візиту до України відвідає меморіальні заходи з нагоди роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС разом із Президентом України Віктором Януковичем, після чого обидва керівники матимуть робочу зустріч у Києві, повідомляють у понеділок агентства з посиланням на прес-службу Кремля чи джерела в Кремлі.

За цими повідомленнями, в перебігу зустрічі голови двох держав обговорять, серед іншого, подолання наслідків чорнобильської трагедії чи посилення безпеки ядерної енергетики, особливо на тлі подій на японській АЕС «Фукусіма-1».

Президенти також мають розглянути найважливіші питання торговельно-економічної співпраці, включно зі взаємодією своїх країн «із урахуванням створення Митного союзу і Єдиного економічного простору» Росії, Білорусі і Казахстану, мовиться в повідомленнях.

Крім того, Янукович і Медведєв мають обговорити «реалізацію низки значних гуманітарних проектів, спрямованих на зміцнення атмосфери взаєморозуміння і довіри між народами Росії і України».

Повідомлено також, що в меморіальних заходах у Чорнобильській зоні візьме участь і глава Російської православної церкви, патріарх Московський Кирило.

У понеділок він уже розпочав свій черговий триденний візит до України.
XS
SM
MD
LG