Доступність посилання

ТОП новини

Кабінет Міністрів зменшив повноваження Президента


Сьогодні на засіданні Кабмін ухвалив рішення змінити регламент уряду, за яким голову держави тепер, зокрема, позбавляють права давати доручення Кабміну.Уряд також скасував право глави держави скасовувати акти Кабміну.


Сьогодні на засіданні Кабмін ухвалив рішення змінити регламент уряду, за яким голову держави тепер, зокрема, позбавляють права давати доручення Кабміну.

Уряд також скасував право глави держави скасовувати акти Кабміну.

Радник Президента України з юридичних питань Ігор Коліушко заявив, що цими змінами документ привели у відповідність до змін у Конституції України:

“Як ви розумієте, регламент Кабінету Міністрів – це не той акт, яким керується Президент, який може обмежувати або розширювати повноваження Президента. Повноваження Президента вичерпно викладені в Конституції України, і тому насправді ніякої проблеми, ніякої сенсації тут не відбулось.”

Речниця Президента Ірина Геращенко в інтерв’ю "Радіо Свобода" наголосила, що Віктор Ющенко - як глава держави - має право оцінювати роботу уряду:

“У Секретаріаті Президента розглядають проект постанови щодо роботи Кабінету міністрів у першу чергу як приведення положень про роботу уряду і усіх міністерств у відповідність до Конституції України. Уряд у своїй роботі керується Конституцією, законами, указами Президента і постановами парламенту. Ці норми ніхто не скасовував. Президент України є главою держави і його статус та повноваження дозволяють йому вимагати і оцінювати роботу уряду і Верховної Ради, спрямовувати їх у конституційне і конструктивне русло”.
XS
SM
MD
LG