Доступність посилання

ТОП новини

Квартиру в.о. прокурора Одеси віддали дітям.


Петро Каландирець Одеса, 30 серпня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Минулої ночі втратив елітну квартиру виконувач обов’язків прокурора Одеси Сергій Данілін. Тепер там будуть жити 26 дітей одеситки Галини Мартинової віком від трьох до сімнадцяти років.

Сутичка у квартирі.
Щоправда, потрапити до тепер уже дитячого будинку сімейного типу їм було нелегко. Прокурорський чиновник віддавав з боєм кожний рубіж. Першим були броньовані двері, потім ще й скляні.

Від застосування активного спротиву жінкам, які супроводжували дітей, Сергій Данілін утримався, тільки побачивши фото- і телекамери.

Заступник начальника міської служби у справах дітей Світлана Оніщенко висловила подив з приводу подібної поведінки: “Усі наші спроби вселитися в квартиру зустрічають опір. Вхідні двері зачинені, не дивлячись на те, що вже вся країна знає про скасування рішення, яким ця квартира надана працівнику прокуратури”.

Але діти Галини Мартинової до свого нового дому таки потрапили.

Багатодітна мати висловила подяку за те, що міський голова Одеси Едуард Гурвіц потурбувався про долю маленьких дітей і рішення виконкому міськради оперативно виконали. “Тут дітям буде, звичайно, набагато краще і комфортніше жити. І місця тут багато для відпочинку та побуту. Я ще до кінця не вірю, що це сталося...”.

Опір дітям тривав до останнього. Син в.о. прокурора міста викликав міліцію. Але коли вже і працівники правоохоронних органів, побачивши рішення міськвиконкому, заявили, що виселяти дітей не збираються, бо “це не їх компетенція”,Сергій Данілін повідомив, що “судитися з дітьми не збирається”. Щоправда, він ще не вирішив, чи залишить дітям своє майно, оперативно звезене в нежилу квартиру за останні дві доби, і,
Діти вже у новій квартирі.
найімовірніше, через суд буде вимагати компенсації за проведений там ремонт.

Проблеми у прокурорського чиновника розпочалися після розслідування, проведеного спеціально створеною міською комісією. Її представники довели, що площа його елітної квартири була майже у двічі більшою від максимуму, встановленого житловим законодавством.

Це і стало підставою для рішення міськвиконкому, яким дію розпорядження райадміністрації про виділення квартири скасували.

Більш того, як стало відомо кореспонденту Радіо Свобода, чиновник продовжував облаштовувати квартиру і після рішення міськвиконкому. Вона оздоблена сауною, дорогою системою кондиціонування повітря тощо.

Першу ніч з дітьми на новій квартирі провели начальник міської служби у справах дітей Тетяна Бурік та її заступник.
XS
SM
MD
LG