Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Вертикальна подорож.


Київ, 31 серпня 2006 року. Третина із них вже перетнули не тільки свій робочий вік, а й "пенсійну" межу - сорок років. І потребують не лікування, а заміни. Мова, звичайно, не про людей, а про ліфти. Аби покращити якість вертикальних перевезень громадян, подекуди в Україні започаткували абонплату за користування ліфтами. Чи виправдає себе ця система? Чи платять за ліфт американці? Про це, а також про інші цікавинки ви дізнаєтесь зі Звуків Життя - "вертикальна подорож" з Віолою Бурдою.

Чи готові ви за п’ятнадцять гривень на місяць під’їжджати на свій поверх ліфтом? Таку практику започаткували у кількох українських містах - у Кіровограді, Полтаві, Херсоні, Житомирі, Білій Церкві, Бердичеві, а також Івано-Франківську. Скільки платять на Прикарпатті та у який спосіб це відбувається - розповідає Івано-Франківський кореспондент Радіо Свобода Іван Костюк.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Київ. П’ятнадцять хвилин на метро від центра. В одному з будинків по вулиці Братиславській ліфт працює. Але вибірково - він відмовляється їздити на п’ятий та сьомий поверх. На ньому каталася Наталка Коваленко

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Щороку зменшується кількість працюючих ліфтів у Криму. Багатоповерхівки у Керчі та Феодосії гостинно запрошують скористатись сходами. У Сімферополі, за словами місцевого кореспондента Радіо Свобода Володимира Притули, за останні роки зламалася половина ліфтів. Причина, мовляв, у відсутності коштів. Однак це не завадило Верховній Раді Автономії виділити чималу суму на ремонт парламентських ліфтів. Адже перед цим спікер Анатолій Гриценко аж на двадцять хвилин застряг у кабіні - каже Володимир Притула.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Кожен ліфт обладнаний технікою, яка дозволяє зв’язатися з диспетчером, в разі, якщо ви застрягли на півдорозі до свого поверху - запевняє начальник технічного відділу ліфтового комунального підпиємства одного з київських районів Володимир Родіонов. Однак статистика свідчить, що кожен четвертий ліфт в країні не під’єднаний до диспетчерської, а відтак сподіватися пасажиру можна тільки на рахунок свого мобільного телефону….

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG