Доступність посилання

ТОП новини

День міста в Одесі проведений як ніколи вдало.


Петро Каландирець Одеса, 4 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У цьому переконана заступник Одеського міського голови Тетяна Федірко. Свідчать про це, на її думку, передусім численні відгуки одеситів і гостей міста.

Тетяна Федірко
Як вона повідомила одеським журналістам, з усіх запланованих заходів, незважаючи на складні погодні умови, відбулися практично усі.

Вона особливо відзначила мужність авіаторів, які таки піднялися у повітря і на учасників святкування з неба впали пелюстки живих троянд.

У рамках святкування в Одесі працювали три виставки і фестивалі. Серед них найбільше зацікавлення у одеситів і гостей міста викликала виставка квітів на Приморському бульварі, фестиваль обласних фольклорних колективів на Театральній площі, вже традиційний рок-фестиваль „Пікейні жилети”.

А гала-концерт на Потьомкінських сходах зібрав до 30 тисяч глядачів, які прийшли під парасольками, щоб висловити повагу рідному місту та побачити улюблених естрадних виконавців.

Вперше в історії свята проведений і міжнародний шаховий круїз, який відбувся у напрямку Одеса –Стамбул, Стамбул – Одеса. Пароплав з учасниками круїзу прибув до українського причорноморського міста 2 вересня.

Заступник Одеського міського голови Тетяна Федірко запросила одеситів 10 вересня о 15годині прийти на Думську площу, де відбудеться театралізоване шоу „Гра у живі шахи”.

Серед учасників цьогорічних свят з нагоди 212-ї річниці від дня заснування Одеси були делегації з десяти країн світу. Це мешканці міст-побратимів і партнерів: Генуї, Кишинева, Йокогами, Лодзя, Регензбурга, Стамбула, Відня, Ларнаки, Бреста, Гданська, Талліна.

Посольства іноземних держав були представлені 23 країнами (загалом 46 осіб). Це представники посольств Австралії, Австрії, Білорусії, Болгарії, Угорщини, Німеччини, Ізраїлю, Іспанії, Киргизстану, Латвії, Литви, Молдови, Росії, Румунії, Польщі, Словенії, Туреччини, Узбекистану, Хорватії, Чехії, Чилі, Швеції, Естонії. З них 12 Надзвичайних і Повноважних послів.

Доволі представницькою була і делегація членів Міжнародного чорноморського клубу.

Одеська діаспора була представлена письменником Аркадієм Львовим (США), Яковом Маніовичем (Ізраїль), Регіною Тульчинською, Євгеном Теклевським.

Тетяна Федірко повідомила одеським журналістам, що досить представницькими були і делегації з різних регіонів України. Серед почесних гостей були віце-прем”єр України Дмитро Табачник, народний депутат України Володимир Яворівський, лідер парламентської фракції Соцпартії Василь Цушко, представники одинадцяти українських муніципалітетів та обласних державних адміністрацій.

2 вересня 2006 року у пологових будинках Одеси народилися тридцять три дитини. Їхні батьки одержали подарунки від міського голови Едуарда Гурвіца. Не залишились без традиційних подарунків до Дня знань і всі сім тисяч одеських першокласників.

Міська адміністрація вже працює над планами святкування Дня міста 2007 року. „Ми прагнемо, щоб кожного року одесити бачили щось нове. Будемо думати над тим, що запропонувати мешканцям міста. Спробуємо врахувати зацікавлення усіх одеситів”,- сказала заступник Одеського міського голови. Вона не виключила, що у 2007 року в рамках свята в Одесі, крім естрадного та рок-концертів, організують і фестиваль оперного мистецтва.
XS
SM
MD
LG