Доступність посилання

ТОП новини

140 мільйонів гривень боргу за спожитий газ ставить під загрозу початок опалювального сезону в Харкові.


Вікторія Маренич

Харків, 5 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Харківська міська влада, щоб розрахуватися із підприємством „Газ України” за спожитий газ ( на це потрібно 140 мільйонів гривень), ніяких позик брати не буде. Найближча сесія міськради має затвердити нові тарифи на комунальні послуги, де вартість послуг тепломереж для населення збільшиться у 2,5 рази в опалювальний сезон. Так, отримуючи додатково 30 мільйонів щорічно, міська влада Харкова збирається розрахуватися з боргом за 4 роки. Однак секретар міськради Геннадій Кернес бачить причину боргів за спожитий газ у слабенькому бюджеті, точніше – у бездіяльності своїх попередників:

(переклад) “Ми сьогодні захищаємо інтереси харків’ян всіма правовими методами. Але ми ж не безрозмірні. У нас немає того ресурсу. Нам попередня влада залишила бюджет із дірками. Вони прохукали все під час передвиборчих перегонів”.

Харківські теплові мережі позиваються до суду вже на нову владу – за бездіяльність. На „Харківгаз”, щоб унеможливити відключення від газопостачання звичайних споживачів. Відповідну ухвалу суду вони вже отримали.

Громадські слухання щодо підвищення тарифів розпочнуться у Харкові найближчими днями.
XS
SM
MD
LG