Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Право водити.


Київ, 5 вересня 2006 року. Українські міста захлинаються від машин, вітчизняний авторинок впевнено увійшов до десятки найпривабливіших в Європі - лише цього року, за експертними прогнозами, продажі автівок зросли на 40 відсотків. По вітчизняних дорогах “бігають” нині 6 мільйонів “залізних коней”. Похвалитися своєю “легковушкою”, джипом або мікроавтобусом може кожен 8-й українець. І про черги в автосалонах, і про пробки у містах, і про безпеку дорожнього руху “Звуки життя” вже говорили. А наскільки легко отримати зараз водійські права, чи можна це зробити за гроші – без навчання та іспитів у ДАІ? Про це – “Звуки Життя” "Право водити". З Вами - Микита Моісеєв.

Скласти водійський іспит та отримати права можна в одному з департаментів ДАІ, із втаємниченою назвою МРЕВ. Таких у столиці два - одне для мешканців правого берега, інше - лівобережним. І хоча за розкладом МРЕВ має починати роботу о дев’ятій, іспити там починають складати вже о сьомій ранку – бо охочих дуже багато. У черзі правобережного МРЕВ столиці штовхалася зранку Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

У наш час, “коли все купується і продається”, взяти будь-які права, у тому числі автомобільні, можна за гроші. У цьому переконує киянин Макс, котрому ніяк не вдається скласти іспити з водіння. Він двічі зазнавав невдачі й тепер готується до чергового екзамену. Але турботливі інструктори готові зарахувати іспит хоч зараз – жени 100 доларів і можеш сідати за кермо!

Аудіозапис програми. Другий випуск:

У США автомобільні права отримати можна у 16 років - тобто на 2 роки раніше, ніж в Україні. Іспит схожий - складається із теоретичної та практичної частин. Складати його віднедавна можна будь-якою мовою. А правила дорожнього руху в США набагато простіші - констатує американський кореспондент Радіо Свобода Юрій Дулерайн.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Відомий український книговидавець Віталій Капранов за 18 водійських років багато поколесив і по Україні, і по інших європейських державах. На його думку – хамства на вітчизняних автошляхах останнім часом побільшало. А культура водіїв не залежить від досвіду перебування за кермом.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG