Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Перевірка на вошивість.


Київ, 7 вересня 2006 року. Новий навчальний рік приніс школярам Закарпаття неабиякий сюрприз – як виявилося, у цьому регіоні різко зросла захворюваність на педикульоз (тобто на вошивість). Ці крихітні комахи атакують закарпатських дітей утричі активніше, ніж торік. Однією з причин вошивої епідемії називають хронічний брак можливості нормально помитися - закарпатці живуть без гарячої води. Та й холодну подають за графіком. Як в Україні трапляються масові випадки поширення серед дітей таких зараз, як педикульоз? Про це – “Звуки життя” “Перевірка на вошивість”. З вами Олександр Лащенко.

35-річна мешканка Закарпаття Вікторія цього року відправила до школи двох дочок. Саме там і почула, що в Ужгороді останнім часом стає все більше "педикульозних" дітей. Вікторія кинулася відразу перевіряти своїх доньок - і жахнулася, коли побачила у довгому волоссі малюсіньких комах.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Воші дитина може зловити де завгодно - на дитмайданчику, у транспорті або в гостях. Від педикульозу ніхто не застрахований - каже медсестра дитячого садочка Надія Володимирівна.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

В Італії дитина може не тільки принести в садочок або школу інфекцію або паразитів, а й винести таке "добро" із дитячого закладу. Найчастіше, як і в Україні, до цього призводить халатність персоналу шкіл - розповідає кореспондент радіо свобода у Римі Наталка Кудрик.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Якщо у вашої дитини ви помітили воші, не поспішаєте спересердя стригти її налисо. В аптеці можна без проблем знайти чимало препаратів, що вилікують від педикульозу. Поради експерта-паразитолога.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG