Доступність посилання

ТОП новини

Борис Тарасюк закликає правоохоронні органи завершити розслідування смерті лідера НРУ В''ячеслава Чорновола


Про це Міністр закордонних справ заявив, виступаючи на зборах з нагоди 17-річчя установчого з''їзду НРУ. Раніше мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Луценко заявив, що генпрокуратурі слід було б оприлюднити результати експертиз у справі про загибель В’ячеслава Чорновола.

Про це Міністр закордонних справ, лідер партії "Народний рух України" заявив, виступаючи на урочистих зборах з нагоди 17-річчя установчого з''їзду НРУ.

"Я ще раз звертаюся до правоохоронних органів із закликом дати слідчій групі провести дії для розкриття цього вбивства", - сказав Тарасюк.

При цьому він підкреслив, що з матеріалів кримінальної справи видно, що смерть Чорновола була заздалегідь спланованим убивством.

Раніше мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Луценко заявив, що генпрокуратурі слід було б оприлюднити результати експертиз у справі про загибель В’ячеслава Чорновола, перш нiж говорити про те, що це було звичайне ДТП.

"Для того, щоб говорити, що це було звичайне ДТП, генеральному прокурору слiд було б просто вiдповiсти на просте запитання - Якi висновки зробила експертиза пiсля ексгумацiї двох фiгурантiв цiєї справи, тих, хто був у тому злощасному "Камазi"?", - вважає Луценко.

"Якщо дiйсно експертиза встановила, що їх смерть була неприродною, то менi здається закривати очi на очевиднi факти не треба", - зазначив голова МВС.

Наприкiнцi серпня поточного року президент України Вiктор Ющенко доручив провести нове розслiдування за фактом загибелi В’ячеслава Чорновола.

В’ячеслав Чорновіл - лідер Народного Руху України загинув у березні 1999-го року в автокатастрофi в Київськiй областi пiд Борисполем. Автомобiль, в якому лiдер Руху повертався з Кіровограда врiзався у вантажiвку з причепом, що розверталася. Деякi полiтики заявили про можливiсть того, що вантажiвка на нiчнiй трасi з''явилася не випадково.

За офіційною версією МВС, яке тоді очолював Юрій Кравченко, аварія автомобіля, у якому їхав Чорновіл, сталася випадково.
XS
SM
MD
LG