Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович вітає прямі контракти підприємств із газотрейдерами з поставки імпортного газу


Він зазначив, якщо будь-які компанії через корпоративні відносини з російськими підприємствами мають можливість заробляти для себе газ за більш низькими цінами, ніж поставляє «Укргаз-енерго», і Росія це дозволяє, то Кабмін не має наміру цьому перешкоджати.

Про це Янукович сказав на прес-конференції. Він зазначив, якщо будь-які компанії через корпоративні відносини з російськими підприємствами мають можливість заробляти для себе газ за більш низькими цінами, ніж поставляє «Укргаз-енерго», і Росія це дозволяє, то Кабмін не має наміру цьому перешкоджати.

У той же час, на думку Януковича, окремі товаровиробники ніколи не зможуть самі так захистити свої інтереси, як це може зробити для всіх підприємств держава.

Віктор Янукович також зазначив, що знає, що Російський уряд повністю контролює газотранспортну систему, і навіть у разі домовленості підприємств із російськими колегами про поставки більш дешевого газу, дуже складно одержати дозвіл російської влади на транспортування цих обсягів газу в Україну.

У той же час, Янукович наголосив, що Кабмін всіляко заохочуватиме українські підприємства, які будуть інвестувати в розробку газових родовищ за кордон із наступною поставкою цього газу на свої підприємства.
XS
SM
MD
LG