Доступність посилання

ТОП новини

“Наша Україна” звинувачує прем’єра Януковича у порушенні обіцянок


За повідомленням прес-служби партії з посиланням на депутата Юрія Ключковського, заяви глави уряду про неготовність України до виконання плану дій щодо членства в НАТО, про які прем’єр заявив сьогодні у Брюсселі, порушують положення Універсалу національної єдності.

Таку поведінку Януковича пан Ключковський назвав зухвальством.

На думку “нашоукраїнця”, заяви у Брюселлі позначаться на створенні Коаліції національної єдності.

Водночас Анатолій Матвієнко, член політради “Нашої України” кореспонденту Радіо Свобода зазначив, що переговори про створення коаліції національної єдності зупинилися:

“Я сьогодні запропонував, а політрада підтримала. Нам треба сформулювати свою точку зору, передати цей документ нашим партнерам по переговорах, і сказати, що 10 днів ми чекаємо. Якщо готові його обговорювати – будь ласка, якщо не готові, ми тоді визначаємося самостійно і у нас немає ніяких зобов‘язань”.

Лідер комуністів Петро Симоненко звинуватив “Нашу Україну” в імітації переговорів про створення широкої коаліції:

“У них є рішення з‘їзду Рухівського, яке передбачає для усіх, у тому числі для членів фракції не вступ. Є заяви Стретовича від імені своєї партії, що він також не готовий вступати. Тобто, це імітується для задоволення потреб окремих членів фракції, коли вони визначали активізацію щодо розширення коаліції, під час вирішення проблеми складу уряду. І туди так само проштовхували своїх представників, щоб не втратити остаточно свої інтереси”.

Нагадаю, що робочій групі щодо створення розширеної коаліції, до якої увійшли представники Партії регіонів, СПУ, КПУ та “Нашої України”, вже майже тиждень не вдається зібратися для засідання.

Причинами цього сторони називають організаційні питання.
XS
SM
MD
LG