Доступність посилання

ТОП новини

Влада самопроголошеної Придністровської республіки заявляє, що референдум з питання про незалежність відбувся


В ньому взяли участь 70 відсотків виборців. Населенню запропонували вибір: проголосити незалежність (з можливим приєднанням до Росії) або залишитися в складі Молдови, частиною якого є Придністров''я. Від початку 90-х регіон фактично відділився від Молдови. (На фото нашої кореспондентки Влади Саюк - президент самопроголошеної Придністровської республіки Ігор Смірнов відповідає на запитання журналістів)

Сьогодні в Придністров''ї проводиться референдум з питання про незалежінсть цієї невизнаної республіки.

Населенню запропонували вибір: проголосити незалежність (з можливим приєднанням до Росії) або залишитися в складі Молдови, частиною якого є Придністров''я. Щоправда, від початку 90-х регіон фактично став незалежним.

За останніми даними, на виборчі дільниці прийшли понад 70 відсотків виборців. На думку оглядачів, більшість виборців проголосує за незалежність Придністров"я від Молдови.

Європейські спостерігачі на референдум не прибули. Країни Заходу, ОБСЄ та інші міжнародні організації вважають плебісцит нелігітимним.

Президент Придністровської республіки Ігор Смірнов вважає, що більшість жителів невизнаної республіки висловиться за курс на розвиток разом із Російською Федерацією. "Я думаю, що більшість висловиться за стратегічний, політичний і економічний курс на розвиток з Російською Федерацією", - сказав І.Смірнов після того, як проголосував на референдумі, повідомляє РІА “Новости”. За його словами, свою незалежність придністровський народ підтвердив ще в 1990-91 роках, коли була утворена Придністровська республіка. "Визнання або невизнання - справа будь-якої держави. Ми хотіли б, щоб визнали. Головне, щоб цей референдум пройшов за всіма міжнародними канонами", - сказав він.

З України до Тирасполя прибула, зокрема, лідер прогресивних соціалістів Наталія Вітренко.
XS
SM
MD
LG