Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз не реагуватиме на масові заворушення в Угорщині


Про це заявив прем’єр-міністр Фінляндії – країни, яка наразі головує в ЄС

Про це заявив прем’єр-міністр Фінляндії – країни, яка наразі головує в ЄС.

За його словами, антиурядові протести є внутрішньою справою конкретної країни і мають вирішуватись “парламентським шляхом”.

Вчора у Будапешті майже 10 тисяч людей штурмували будівлю державного телебачення, вимагаючи відставки прем’єр-міністра Угорщини Ференца Дюрчаня.

Внаслідок цього поранення отримали близько 150 протестувальників та правоохоронців, а два телеканали мусили тимчасово припинити мовлення.

Сьогодні протести вщухли: вранці біля будівлі парламенту Угорщини розпочався мітинг, в якому беруть участь близько 60-ти осіб.

Відставки прем’єр-міністра країни вимагають також опозиційні партії Угорщини.

Вони обурені тим, що голова уряду приховав інформацію щодо стану економіки країни, щоб гарантувати собі перемогу на квітневих парламентських виборах.

Після потрапляння до місцевих ЗМІ аудіозаписів передвиборчих розмов Дюрчаня з однопартійцями, прем’єр визнав факт введення виборців в оману:

"Це правда, що політична еліта країни брехала протягом останніх восьми років. Ось про що мова. Мова про те, як ми можемо виступити проти великої політичної омани, в яку нас вводять з 1992-го року, як ми можемо покінчити з нею. За півтора роки свого прем’єрства я на це не спромігся,” – сказав угорський прем’єр.

Він також додав, що йти у відставку наразі не збирається.
XS
SM
MD
LG