Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині голови райдержадміністрацій можуть залишитися без посад через партійну приналежність.


Вікторія Маренич Харків, 18 вересня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Голова Харківської обласної ради Василь Салигін закликав голів райдержадміністрацій написати заяви про звільнення. Так голова Партії Регіонів на Харківщині вирішив виконати настанови свого лідера, що прозвучали в одному з його інтерв’ю.

На Харківщині починається новий конфлікт. Цього разу він пов’язаний із протистоянням керівників районних рад, які в більшості є членами Партії Регіонів, та голів райдержадміністрацій, які свої посади обійняли після Помаранчевої революції.

Про це чітко, з посиланням на лідера Партії Регіонів, висловився сам Василь Салигін. «Прем’єр-міністр України Віктор Федорович Янукович в інтерв’ю висловився про те, що голови райдержадміністрацій, які представляють політичні сили, що програли в регіонах, мають написати заяви про звільнення», – нагадав він.

Там, де головам адміністрацій висловлена недовіра, то це конституційний обов’язок Президента їх звільнити, додав Салигін.

За словами Василя Салигіна, на Харківщині вже три районні ради висловили недовіру керівникам районних адміністрацій – за його думкою, через незадовільну роботу. Керівників Балаклійського, Дворічанського і Красноградського районів Салигін назвав «горе-державним чиновниками» й заявив на їхню адресу, що ті, мовляв, передусім компрометують свою політичну силу і Президента України, що є близьким до неї.

Критиковані не згодні

Голова Балаклійської райдержадміністрацій, той, кого згадує пан Салигін, – Анатолій Кваша, – заперечує економічні підстави висловлювань Салигіна. За його словами, Балаклійський район непогано впорався із проблемами минулого року, виконав зведений бюджет. А темпи зростання в районі перевищують 100 відсотків і минулого року, і цього.

Як заявляє Кваша, претензії до нього почалися з перших днів, як головою облради обрали Салигіна.

Він пов’язує це зі своїми конфліктами під час передвиборчих перегонів із колишнім головою облдержадміністрації Євгеном Кушнарьовим. Адже Кваша під час президентських виборів очолював обласний штаб «Нашої України». А Кушнарьов, каже Кваша, «і сьогодні має вплив на роботу регіону».

Тим часом сьогодні голова облради , керівник обласного осередку Партії Регіонів пан Салигін відвідує Красноградський район області, де посаду голови райдержадміністрації обіймає теж нашоукраїнець.

Конфлікт уже не перший

Водночас на Харківщині набирає обертів інший конфлікт – між уже згаданим головою Харківської облради, головою обласної організації Партії Регіонів Василем Салигіним та головою Харківської обласної держадміністрації Арсеном Аваковим.

Найближче слухання справи «Аваков проти рішення депутатів обласної ради про висловлення йому недовіри» в суді відбудеться 9 жовтня.
XS
SM
MD
LG