Доступність посилання

ТОП новини

За фактом аварії на шахті імені Засядька порушено кримінальну справу


Сьогодні вранці внаслідок аварії на шахта імені Засядька загинули 13 гірників, понад 60 шпиталізували. У зв’язку з трагедією в наступні два дні на Донеччині оголосили жалобу. Уряд надав для допомоги сім’ям загиблих і проведення рятувальних робіт півтора мільйона гривень.

За повідомленням прес-служби прокуратури Донецької області, справу порушили за статтею «порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою».

Сьогодні вранці внаслідок аварії на шахта імені Засядька загинули 13 гірників, понад 60 шпиталізували.

У зв’язку з трагедією в наступні два дні на Донеччині оголосили жалобу.

Уряд надав для допомоги сім’ям загиблих і проведення рятувальних робіт півтора мільйона гривень.

Близько 5.15 ранку рівень метанової загазованості на глибині понад 1000 метрів досяг такого рівня, що шахтарі стали задихатися. Вони почали відразу одягати на обличчя рятівні пристрої – саморятувальники.

Хто проігнорував чи не встиг цього зробити, опинилися на межі життя і смерті. Із 400 гірників, які працювали на той момент у шахті, 61-го відправили до лікарні.

За міліцейською огорожею чекали кілька сотень родичів. Люди півдня не мали інформації про долю своїх родичів, інформує кореспондент Радіо Свобода. Після опівдня голова державної комісії, віце-прем’єр Андрій Клюєв розповів, що сталося у шахті.

Ближче до ночі експертна група має спуститися до шахти, щоб розпочати вивчення причин аварії, повідомив Клюєв.

Шахта імені Засядька є не державним, а орендним підприємством.
XS
SM
MD
LG