Доступність посилання

ТОП новини

Трагедія на шахті імені Засядька сталася скоріше через нещасний випадок, аніж через недоліки у системі безпеки


Але достовірно про причини загибелі гірників можна буде сказати лише після висновків експертної групи. Експертна комісія в середу ввечері тільки спускалася в шахту. Внаслідок аварії загинули 13 гірників, понад 60 шпиталізували. У зв’язку з трагедією у наступні два дні на Донеччині оголосили жалобу.

Такі попередні дані повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода ввечері в середу голова Державного Комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду Сергій Сторчак.

Але, за його словами, достовірно про причини загибелі гірників можна буде сказати лише після висновків експертної групи.

«Експертна комісія зараз тільки спускається в шахту, але за попередньою нашою інформацією, можна сказати про те, що стався викид тільки газу величезних об’ємів: Сім годин по вентиляційному стволу йшов струмінь повітря з концентрацією газу 7 відсотків. При нормальній роботі цей відсоток не перевищує одного», – повідомив Радіо Свобода голова Державного Комітету з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду.

Внаслідок аварії на шахті імені Засядька в середу загинули 13 гірників, понад 60 шпиталізували.

У зв’язку з трагедією у наступні два дні на Донеччині оголосили жалобу.
XS
SM
MD
LG