Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко закликає Росію надати офіційні дані про екс-мера Одеси Боделана та колишнього голову Київської облдержадміністрації Засуху


В Україні їх розшукують за підозрою у здійсненні низки злочинів. Для того, щоб відбулася процедура екстрадиції, спочатку мають затримати на відповідній території оголошену в розшук особу, – заявив у суботу міністр внутрішніх справ.


В Україні їх розшукують за підозрою у здійсненні низки злочинів.

Для того, щоб відбулася процедура екстрадиції, спочатку мають затримати на відповідній території оголошену в розшук особу, – зазначив на прес-конференції у суботу міністр внутрішніх справ.

«Отже, співробітники московської міліції повинні б їх затримати, після цього проінформувати українську сторону, і тоді наша Генпрокуратура почне екстрадицію», – сказав Юрій Луценко.

Однак, за його словами, російські правоохоронні органи не хочуть затримувати оголошених Генпрокуратурою України в розшук осіб:

«Ми маємо дані і всі підстави вважати, що вони перебувають на території Російської Федерації. Принаймні, немає офіційних даних, що вони прийняли російське громадянство. Виходить, російська міліція повинна або відповісти Генпрокуратурі через свою Генпрокуратуру про те, що вони є громадянами Росії й вимагати їхні кримінальні справи на російській території для притягнення (до відповідальності) або повідомити про затримку їх для початку процедури екстрадиції між двома генпрокуратурами», – зазначив Юрій Луценко.

26 квітня 2005 року прокуратура Одеської області порушила проти Руслана Боделана кримінальну справу за частиною 2 статті 364 Кримінального Кодексу за підозрою в зловживанні службовим становищем.

Боделан, жодного разу не з''явившись на допит, зник з території України, і був оголошений у міжнародний розшук, а пізніше виявлений на території Росії.

А щодо Анатолія Засухи, то ще влітку 2006 Юрій Луценко заявив про намір просити прокуратуру повторно порушити кримінальну справу проти колишнього голови держадміністрації Київської області. Перед цим Генпрокуратура закрила кримінальну справу проти Засухи.

Анатолія Засуху підозрюють у здійсненні тяжких економічних злочинів, передбачених статтею 363 частиною 3 (перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків) і статтею 366 частиною 2 (службова підробка, що призвела до тяжких наслідків) Кримінального кодексу.
XS
SM
MD
LG