Доступність посилання

ТОП новини

Президент Єврокомісії виступив на захист Папи Римського і закликав покінчити з політкоректністю


На захист Бенедикта XVI виступив і колишній іспанський прем''єр Хосе Аснар.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу висловив незадоволенння тим, що глави європейських держав не підтримали Папи Римського після його скандальних заяв про іслам і закликав покінчити з політкоректністю. Як заявив Ж. Баррозу, у понтифіка є природне право висловлювати свої погляди.

На захист Бенедикта XVI виступив і колишній іспанський прем''єр Хосе Аснар. На його думку, мусульманський світ мав би спочатку вибачитися за окупацію іберійського півострова в середні віки.

Нагадаємо, що свою заяву Бенедикт XVI зробив 12 вересня в ході відвідин одного з німецьких університетів. Заява викликала хвилю обурення в країнах ісламського світу. Глава Ватикану процитував вислів візантійського імператора XIV століття Мануїла II Палеолога про суть джихаду (що зазвичай трактувалася як священна війна мусульман з невірними). "Покажіть мені, що нового приніс (пророк) Мухаммед, і ви побачите речі тільки злі і нелюдяні, такі як його вказівки мечем поширювати віру, яку він проповідував", - зачитав тоді Бенедикт XVI один з творів візантійського імператора.

Офіційний Ватикан уже висловив "глибоке співчуття" у зв''язку з тим, що багато мусульман визнали вислови понтифіка образливими. Святий престол заявляє, що промову Папи Римського інтерпретували "цілком невірно".
XS
SM
MD
LG