Доступність посилання

ТОП новини

Щоб бути взимку з теплом, треба підвищити вартість комунальних послуг, впевнені харківські чиновники.


Вікторія Маренич Харків, 25 вересня 2006 (RadioSvoboda.ua) — Єдиний спосіб розпочати вчасно в Харкові опалювальний сезон — це підвищити вартість комунальних послуг, переконані харківські чиновники. Ніяких позик для сплати минулорічних боргів влада брати не збирається.


Міський голова Харкова Михайло Добкін не відступає від своїх намірів ліквідувати заборгованість у мільйони гривень перед НАК «Нафтогаз України» саме через підвищення вартості комунальних послуг для населення. Незважаючи на численні акції протесту мешканців міста та громадських організацій. Незважаючи й на багатотисячну акцію профспілок та представників політичних сил під будівлею міськради, яка відбулася 22 вересня.

У цей же день у Харкові розпочалися громадські слухання: міські чиновники вирішили дізнатися, як самі мешканці міста ставляться до ідеї Добкіна врятувати житлово-комунальне господарство шляхом зростання вартості послуг, що воно надає.

Взаємні претензії

Перші громадські слухання довели, що харків’яни можуть платити більше, але не в 3–4 рази, як пропонує міська влада. До того ж, вони хочуть знати, як зміниться якість надання послуг.

Добкін таку обізнаність мешканців міста оцінив як бажання зірвати його ідею, тому попросив вийти із зали тих, хто «заважає працювати». На що представники харків’ян заявили: якщо влада міста не може навести лад у власному господарстві, то це Добкін має піти з посади.

І так би ці взаємні звинувачення могли тривати і надалі, але є кінцева дата проведення цих слухань — 27 вересня. Цього ж дня має відбутися сесія міськради. Саме на ній ще тиждень тому міськрада й збиралася затвердити нові тарифи.

Тарифи змінять пізніше, але все одно хочуть підвищити

Проте сьогодні стало відомо, що депутати міськради на сесії 27 вересня розглянуть лише соціальні гарантії — пільги та субсидії — під час підвищення тарифів. Самі ж тарифи, підвищені, депутати міськради можуть ухвалити на позачерговій сесії упродовж 35 днів, тобто до початку опалювального сезону.

Що стало причиною такої зміни планів — чи мораторій на подорожчання комунальних послуг, ухвалений народними депутатами, чи протести харків’ян, а чи що інше, не відомо.
XS
SM
MD
LG