Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні Львів продовжує святкувати 750-річчя від першої письмової згадки про місто


Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко у неділю пригостив львів’ян та гостей міста 900 кілограмовим тортом. Помаранчевий торт довжиною 30 метрів спекли львівські кондитери. На торт встановили помаранчеві прапорці і зробили напис «Так!». «Львів – моє найулюбленіше місто», - заявив головний міліціонер країни. Тут він провів свої студентські роки.

А у суботу у Львові перебували президенти трьох держав України, Польщі та Литви. Віктор Ющенко, Лех Качинський та Валдас Адамкус ухвалили у Львові спільну декларацію про співпрацю. У ній мовиться про політичні процеси, економічні та енергетичні проекти. Зокрема, проект постачання газу з Кавказу до країн Європейського Союзу через Україну.

«В України та Литви є два спільних важливих політичних бачення: проведення глибоких процесів демократизації та євроінтеграція, а також спільна євроатлантична безпека. Ми говоримо про енергетичну альтернативу: маємо нафтопровід “Одеса-Броди” – плюс тісні політичні взаємини з Казахстаном, Узбекистаном, Молдовою, Грузією, Польщею, Прибалтійськими республіками. Ми запросили Валдаса Адамкуса відвідати Україну з офіційним візитом», - заявив на брифінгу президент України Віктор Ющенко.

Візит литовського президента в Україну очікується у другій половині листопада.
XS
SM
MD
LG