Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і ОБСЄ закликають Росію і Грузію до швидкого вирішення конфлікту


Представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Хав’єр Солана під час телефонної розмови у суботу ввечері з президентом Грузії Міхеїлом Саакшвілі закликав утриматися від ескалації конфліктної ситуації з Росією, повідомила в неділю прес-служба Солани.

У прес-релізі наголошується також, що Солана закликав знайти "швидке рішення" конфліктної ситуації і висловив готовність сприяти діалогу між сторонами.

Водночас голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Бельгії Карел де Гухт закликав Росію і Грузію якнайшвидше знайти вихід з конфліктної ситуації.

"Я закликаю сторони поважати принципи міжнародного права, утриматися від будь-яких провокаційних актів, встановити діалог і знайти швидке рішення", - йдеться в заяві голови ОБСЄ.

Згідно з заявою, у понеділок діючий голова ОБСЄ "вилітає в регіон" для сприяння врегулюванню конфліктної ситуації.

У Грузії 27 вересня було затримано п''ятьох російських військовослужбовців. Одного з них пізніше було відпущено, а чотирьом офіцерам грузинська влада пред''явила звинувачення в шпигунстві.

Російська сторона розцінила затримання військовослужбовців і їх звинувачення у шпигунстві як провокацію. МЗС Росії оголосило про відкликання до Москви для консультацій російського посла в Тбілісі.
XS
SM
MD
LG