Доступність посилання

ТОП новини

Політичне голодування у приміщенні Харківської обласної ради.


Вікторія Маренич Харків, 2 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Негазована мінеральна вода та цигарки – для тих, хто палить – такий денний раціон для себе обрали 10 депутатів обласної та міської ради, що входять до громадського об’єднання „Слобожанський вибір”, вимагаючи негайної відставки голови облдержадміністрації Арсена Авакова.

10 депутатів Харківської обласної та міської рад, котрі себе називають громадським об’єднанням „Слобожанський вибір”, сьогодні зранку розділилися на дві групи – одна зайняла шкіряний диван на першому поверсі, інша, на другому, – під дверима голови облдержадміністрації. Свою акцію вони назвали політичним голодуванням, яке триватиме стільки, скільки буде потрібно для досягнення мети – зміни керівника області. Володимир Проскурін, депутат обласної ради, не розголошує таємницю своїх подальших тактичних дій (щоб не дізналися про неї політичні опоненти):

(переклад) “Цілодобово ми будемо тут перебувати, я наголошую, – у будівлі Харківської обласної ради, ми всі маємо такий статус, який дозволяє тут перебувати”.

За словами Володимира Проскуріна, учасники політичної акції п’ють лише негазовану мінеральну воду. Проте не відмовляються і від цигарок – хто палить, звичайно. На запитання Радіо Свобода про можливість втратити зайві кілограми, депутат відповів, що не зайвим буде і такий результат, проте він не розуміє іронії:

(переклад) “Кожен з нас для себе прийняв рішення самостійно. Якщо хтось себе буде почувати погано, ми звернемося до лікаря, ми не мазохісти, ми не маємо мети зашкодити своєму здоров’ю”.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Стороженко, коментуючи політичну акцію, сказав про те, що вона є спланованою та організованою заздалегідь.

За інформацією учасників акції, керівництво облдержадміністрації звернулося до суду, щоб позбавити їх можливості голодувати в стінах облради.
XS
SM
MD
LG