Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: Коли у парламентаріїв буде найпродуктивніший день? З ким найвигідніше дружити Україні? Чому столична влада хоче замінити власників кінотеатрів?


Ірина Біла

Київ, 3 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Розповівши про баталії у Верховній Раді, газета “Комерсант” пише, що найпродуктивнішим для парламенту повинен стати четвер, коли розглядатиметься питання про депутатів-суміників.

Дивно, але серед списку сумісників немає прізвищ депутатів від фракції Партії регіонів – уповноваженої з прав людини Ніни Карпачової та голови Держкомітету з питань телебачення та радіомовлення Едуарда Прутніка. Про інші неадекватності та плани депутатів – в статті “Олександр Мороз отримав по тарифу”. Головний пріоритет для України – Захід чи Росія? На думку дописувача газети “День” – в сьогоднішньому прагматичному світі поважають і ведуть рівноправний діалог лише з сильними країнами, які визначають геополітичну ситуацію. Наприклад, про який статус Росії як наддержави можна сьогодні говорити, якщо, її бюджет (витратна частина) за даними ЦРУ США в 2.5 менше бюджету Голландії, яка за територією менше Росії в 409 разів? По показнику використання високих технологій в промисловості Росія відстає від Японії в 8 разів, від Німеччини - в 6 разів. Тому наразі, підсумовує автор, свою роль регіонального лідера Україна може виконувати лише в співпраці з Польщею і Румунією. Відразу кільках газета повідомляють, що з 1 січня Запорізький автомобілебудівний завод зупинить виробництво єдиного власного українського легкового авто –“Таврія”. Як інформує “Газета по-київські” замість символу епохи – запорожця, збиратимуть вже дорожчі та престижніші іномарки.

В цьому ж числі видання розповідає про наміри столичної влади приватизувати і, відтак, замінити керівництво найвідоміших в Києві кінотеатрів. Чиновники вважають, - пише газета, що комунальні кінотеатри – золота курка, яка не поспішає нестись в бюджет. А “кіношники” кажуть, що київська влада просто вирішила привласнити собі прибутковий бізнес. Стаття називається “Для чого чиновники сходили в кіно”.

Газета “Факти” попереджає про ймовірність обмеження пенсіонерів, що працюють, сумою виплат до 790 гривень. З Нового року обмеженню підлягатиме не лише розмір пенсії, а вся її сума з урахуванням надбавок, підвищень, цільової грошової допомоги тощо. Утім, як стверджує газета “Голос України” – від державного бюджету на наступний рік залежить добробут фактично усіх українців - чи то політиків, чи пенсіонерів, чи студентів. Про те, що матимуть вони у своїх гаманцях згідно проекту головного кошторису країни – в статті “Старий новий бюджет Азарова”.
XS
SM
MD
LG