Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ знову погрожує блокуванням роботи парламенту. Це станеться, якщо спікер Олександр Мороз не підпише закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів


Це станеться, якщо спікер Олександр Мороз до завтра не підпише закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів. “Наша Україна” називає дії Мороза неконституційними. Раніше, Мороз заявив, що народні депутати порушили Конституцію, подолавши вето Президента на закон про встановлення мораторію.


Це станеться, якщо спікер Олександр Мороз до завтра не підпише закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів.

Юлія Тимошенко:

“Ми наполягали, щоб він терміново сьогодні підписав цей закон і направив Президенту. Олександр Мороз сказав, що він, і більшість на чолі з Януковичем, вирішили, що ніяких мораторіїв на тарифи на житлово-комунальні послуги вони вводити не будуть. І нехай сама країна розбирається без будь-яких законів, тому що це не компетенція Олександра Олександровича впливати на тарифи. Такого брутального ставлення до закону і до Конституції Верховна Рада ще не знала”.

“Наша Україна” називає дії Олександра Мороза неконституційними. Борис Беспалий:

“Рішення, ухвалене конституційною більшістю в режимі подолання вето, не може бути переглянуте ніякою посадовою особою. У цьому є дух Конституції, у цьому є принцип верховенства права. Волюнтарист він. Бере на себе удар, який мав би прийняти уряд Януковича. Він хороший товариш, броня для уряду Януковича. Інакше уряду довелося б ініціювати скасування”.

Раніше, Олександр Мороз заявив, що народні депутати порушили Конституцію, подолавши вето Президента на закон про встановлення мораторію на підвищення цін на житлово-комунальні послуги, і що він не підпише цей закон. Тепер же Мороз заявляє, що підпише закон, якщо профільні комітети дадуть висновок, що під час подолання вето не було порушень.
XS
SM
MD
LG