Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові з’являться домашні адвокати?


Вікторія Маренич Харків, 3 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Замість 9 районних, тепер одне міське управління юстиції виконуватиме їхні повноваження в Харкові . Чиновники заявляють про майбутнє покращення роботи працівників юстиції, де на кожного харків”янина тепер очікуватиме система „домашній адвокат”.

120 працівників міського управління юстиції замінили 9 районних управлінь юстиції, де працювали в середньому по 10 людей. Заробітна плата працівників міського управління теж збільшилась: із 700 до 1000 гривень.

Та начальник новоствореного управління Микола Кривоченко вважає, що такі додаткові витрати будуть виправдані, адже, за його словами, покращиться матеріально-технічне забезпечення управління, що значно відіб’ється і на якості надання послуг .

На рівні міського управління буде створено конкретний відділ, що займатиметься зверненнями громадян. Тобто, в майбутньому у нас з’явиться система „домашній адвокат”.

Ця система передбачає, що людина може бути впевненою у наданні вчасної відповіді на звернення, до того ж, потрапивши одного разу до бази даних, вона у подальшому отримуватиме безкоштовну правову допомогу.

Урочисті події позбавлять корупції

За словами Миколи Кривоченка, до міського управління юстиції тепер належатимуть і міські загси та Будинки урочистих подій. Минулого року під час перевірок з’ясувалося, що ці структури є найбільш корумповані.

І тільки за останні кілька місяців, після відповідних кадрових змін, їх відрахування до бюджету збільшилися у 2-2,5 рази. Тепер ці структури будуть позбавлені права власноруч керувати, наприклад, реєстраціями весіль. Що, за словами Миколи Кривоченка, зменшить можливість корупційних дій.

Навчать дітей, перевірять чиновників

Новостворене управління планує продовжувати роботу як в школах, так і в дитсадках із правового виховання дітей, проводити шкільні та вузівські олімпіади, конкурси та тестування із основ правознавства.

А для початку – фахівці міського управління юстиції проведуть перевірку правових знань працівників юридичного відділу Харківського міськвиконкому. Як зазначив Микола Кривоченко, – за завданням міського голови Михайла Добкіна.
XS
SM
MD
LG