Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: На що витрачає більшість часу і зусиль міністр оборони? Коли і наскільки підвищать у столиці ціни за комунальні послуги? Скільки школярів навчається за підробленими підручниками?


Ірина Біла

Київ, 4 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Міністр оборони України Анатолій Гриценко впевнений, що зараз ведеться кампанія з дискредитації його діяльності на посаді глави оборонного відомства. Про це, а також про стосунки, що

склалися у Кабінеті міністрів та про перспективи вступу України до НАТО, міністр розповідає на шпальтах газети “Комерсант-Україна”. Стаття називається “Анатолій Гриценко: “Майже 70 % часу і зусиль доводиться витрачати не на розвиток армії”.

У той час, як російський депутат Костянтин Затулін, відомий своїми антиукраїнськими заявами й діями, навіть будучи персоною нон-грата, повертається в Україну захищати свою честь, у „братній” Росії судять Тараса Зеленяка за антиросійські висловлювання на українських інтернет-форумах. Виявляється за слово „москаль” в Росії можуть „вліпити” до п’яти років в’язниці. Про дотримання в сусідній країні свободи слова та прав національних меншин, а також, що чекає на новосибірського українця, розповідає газета „Україна молода”.

Тисячі людей можуть незабаром втратити можливість стати повноправними власниками квартир. Як пише газета “Факти”, 31 грудня ц.р. в Україні закінчується приватизація комунального житлового фонду. І з 1 січня люди, котрі живуть у неприватизованих квартирах, не зможуть оформити право власності на житло.

У цьому ж числі газета зауважує, що навряд чи тарифи на комунальні послуги в столиці підвищать раніше зими. Після всіх підрахунків квартплата виросте, але не в 3,5 рази, як чиновники лякали киян усе літо, а лише в два рази, позаяк враховуватиметься лише подорожчання енергоресурсів.

Хто Іуда, хто Христос? – у публікації під таким заголовком газета “День” пише про те, як називали голову Верховної Ради Олександра Мороза після виходу з помаранчевої коаліції. Найгучнішим прізвиськом виявилося “Іуда”. Тим часом сам Мороз, як автор кількох збірок віршів, не оминув увагою такі висловлювання і написав вірш на цю тему, де йдеться, що “в порочному світі немає навіть місця Іуді через відсутність Христа”. Про те, як цей вірш прокоментували експерти газети, – в рубриці “Питання “Дня”.

Фактично кожен третій київський школяр користується посібниками-підробками, стверджує “Газета по-київськи”. Тому, купуючи дитині таку книжку, придивіться уважніше, радить видання. Якщо побачите сірий папір, який подекуди просвічується, – у вас у руках підробка. Подробиці – в статті “Пірати” взялися за підручники”.
XS
SM
MD
LG