Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада знову береться за тарифи.


Тетяна Ярмощук Київ, 5 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – З тарифів розпочне сьогодні роботу Верховна Рада. Парламентарі розглянуть проект постанови про скасування мораторію на підвищення житлово-комунальних тарифів для населення.


Наприкінці вересня парламентарі подолали вето Президента на закон, який забороняє підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги для населення. Тепер же ламають голови, як скасувати це рішення.

Голова Верховної Ради Олександр Мороз не підписує цей закон і не направляє його на підпис до Президента. Він чекає на рішення профільних комітетів, які мають винести вердикт, чи не було порушено Конституції під час долання президентського вето.

Закон іще не підписано, а його вже хочуть скасувати

Як варіант, у Верховній Раді з’явився проект постанови про скасування закону, який подолав президентське вето.

За цю постанову не планують голосувати бютівці, коаліціянти-комуністи та новоявлені опозиціонери-нашоукраїнці, більшість з яких, до речі, не голосували за долання вето. Голова парламентського комітету з питань ПЕК, нашоукраїнець Микола Мартиненко називає цей проект нонсенсом і не бачить у ньому здорового глузду.

Комісія знайшла завищення цін

Наразі ж питання обгрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги для населення вивчає тимчасова слідча комісія. Попередні висновки комісії – ціни на газ для населення завищені майже на сто гривень, повідомив член цієї комісії, регіонал Володимир Сівкович.

Під час попереднього звіту, голова тимчасової слідчої комісії Андрій Деркач звинуватив у нинішній ситуації “помаранчевих”, які упродовж 2005-2006 років працювали в уряді та “Нафтогазі”. Інший член комісії, бютівець Микола Сивульськитй заявив, що Деркач висловив не позицію всієї комісії, а свою власну, і називає слова Деркача “переведенням у площину політики”.

Остаточні висновки тимчасова слідча комісія має зробити у грудні.

Тим часом урядовці пропонують знизити ціну газу для населення до 339 гривень за тисячу кубів. Але це не стосується газу, який іде на опалення осель. Отже, ціну газу для населення планують зробити диференційованою.
XS
SM
MD
LG