Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: І красива, і розумна.


Надія Шерстюк Київ, 5 жовтня 2006 року. Ті, хто очікував народження широкої біло-блакитно-помаранчевої парламентської коаліції, вчора ввечері змогли з сумом, а чи то і з полегшенням зітхнути. Блок партій "Наша Україна", точніше лідер фракції Роман Безсмертний, оголосив про закінчення переговорного процесу і заявив, що переходить в опозицію до урядової коаліції. Різнокольоровий Кабінет міністрів пропрацював два місяці, а тепер жовтогарячі міністри мають скласти свої повноваження. Чи можна говорити про остаточну жирну крапку у коаліційних перемовинах? Чи існує у світі подібна ситуація, коли партія президента переходить в опозицію до уряду? І, нарешті, чи довго провладна партія балансуватиме між двома таборами?

"Наша Україна" заявила, що причиною припинення діалогу про створення широкої коаліції стало невиконання Партією регіонів пунктів підписаного Універсалу. Регіонал Євген Кушнарьов, втім зазначає, що справжня причина сварок, на його думку, - це неузгодженість позицій нашої України і комуністів. А біло-блакитні, на його думку, тут ні до чого.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Роман Безсмертний, заявивши про перехід Нашої України в опозицію відразу ж повідомив, що в цій ситуації фракція має відкликати своїх міністрів. Але на це потрібна згода президента. Вже майже добу громадськість так і не знає - як на цю ситуацію зреагував глава держави. І ніхто не впевнений, чим же заявам вірити - представників коаліції, чи представників НУ - говорить політолог Олесь Доній. Наша Україна своїми намаганнями бути, як анекдотична мавпа - і розумною, і красивою, втратила найголовніше - довіру виборців - в один голос говорять політологи. Підтверджує таку думку і соціопсихолог Павло Фролов...

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Це перший випадок в сучасній світовій історії - коли президентська партія, яка змогла підняти людей на революцію, опинилася в парламентській опозиції. Це не додає позитивності іміджу самого президента - переконаний директор інституту політичних досліджень Володимир Бондаренко. Хоча, зізнається він, в Україні кілька разів президентські партії були за крок до опозиційності ..... Аудіозапис програми. Третій випуск:

Прем’єр - міністр Віктор Янукович переконаний, що жирну остаточну крапку у коаліційних перемовинах ставити зарано. В унісон пану Януковичу говорить і Президент. У заяві для преси Віктор Ющенко наголошує, що він "не вважає вичерпаним переговорний процес" і закликав політичні сили повернутися до круглого столу і підписати відповідну угоду.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:

НА ЦЮ Ж ТЕМУ

XS
SM
MD
LG