Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: Скільки українських карбованців на початку дев’яностих осіло в Росії? Чи будуть і надалі виплачуватися дотації одиноким матерям? Скільки мільйонів переплатили водії за бензин минулого місяця?


Ірина Біла Київ, 6 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - На початку дев’яностих із ощадкнижок 22 мільйонів українців зникло 132 мільярди карбованців. Звинувачували в такому пограбуванні тодішній Центробанк Росії, росіяни ж заперечували причетність до цієї експропріації. Тоді куди ж все таки поділись грошові вклади громадян? Про це розмірковує газета “Вечірній Київ”.


У цьому ж числі столична “Вечірка” інформує, що днями провідні політологи й політики зібралися на “посиденьки”, щоб поговорити на тему “Які вони, донецькі?”. Не торкаючись політики й економіки, розмовляли про ментальні особливості східняків, їхню побутову звичаєвість. Такий інтерес зрозумілий, зауважує видання, адже на київський владний олімп знову повернулися донеччани. Хоча й ті самі, але вже не такі, як кілька років тому, роблять висновки експерти. Президент Віктор Ющенко зупинив постанову уряду про скасування виплат одиноким матерям і молодим педагогам, інформує газета “Україна молода”. Стаття називається “Мамчині гроші будуть!”.

Учора відбулося перше судове засідання у справі «персона нон грата проти СБУ». «Нев’їзний» російський українофоб Затулін відверто насолоджувався своїм приїздом в Україну й у спалахах камер сходив навіть до парламенту, а окремі відповідачі від СБУ виглядали як «хлопчики для биття», стверджує “Україна молода” у статті “НеЗАТУЛІНий рот”.

А ось кореспондент газети “Голос України” висловлює жаль з приводу того, що українське правосуддя, дозволило собі суперечити рішенню спецслужби, висилаючи повістку пану Затуліну. До речі, важко уявити собі таку "демократію" до небажаних осіб в інших країнах, зокрема і в Росії, зауважує журналіст. Публікація називається “Простодушність, що гірша за злодійство”.

“Кабмін обіцяє дешевий бензин” – у статті під таким заголовком “Газета по-київськи” знайомить з обіцянками віце-прем’єра Клюєва зменшити ціни на пальне та з прогнозами експертів про можливість переходу уряду до ручного управління економікою.

Видання також інформує, що минулого місяця українські водії переплатили нафтотрейдерам 500 мільйонів гривень через те, що оптові ціни на бензин зменшилися на 20%, а вроздріб – лише на 3% .

Днями ДАІ опублікувало перелік вкрадених авто за 2006 рік. Найбільшою популярністю у злодіїв стала марка Daewoo. Хоча, як і раніше, в пошані у викрадачів були ВАЗи.
XS
SM
MD
LG