Доступність посилання

ТОП новини

Україна засуджує ядерні випробування Північної Кореї


Як ідеться у заяві українського Міністерства закордонних справ, продовження випробувань може призвести до негативних наслідків, насамперед, для самої КНДР.

МЗС заявляє, що Україна як держава, яка добровільно відмовилася від третього у світі потенціалу ядерної зброї занепокоєна здійсненням ядерного випробування у Північній Кореї.

Країна здійснила підземний вибух сьогодні вранці.

Розвідка Південної Кореї та США зафіксувала на місці випробувань сейсмічну активність у три із половиною бали за шкалою Ріхтера.

До сьогодні Північна Корея лише повідомляла про наявність в неї ядерної зброї, але не проводила випробувань.

Рада Безпеки ООН почала зустріч щодо ядерних випробувань Північної Кореї.

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе виступив за жорстку реакцію на дії КНДР:

"В ООН Японія докладатиме всіх зусиль для застосування санкцій, зокрема, наполягатиме на негайному укладанні жорсткої резолюції разом із низкою країн-однодумців”.

Представник Франції в ООН приєднався до ідеї тиску на Північну Корею.

Міністр оборони Росії Сергій Іванов заявив, що вранішні ядерні випробування не завдали шкоди екології, але президент країни Володимир Путін засудив дії Північної Кореї:

“Росія, безумовно, засуджує випробування, які провели у КНДР. Справа не тільки у Кореї – справа у величезних збитках, яких зазнав процес нерозповсюдження зброї ядерного знищення у світі. Сподіваюсь, Корея повернеться до переговорного процесу, і доручаю Міністерству закордонних справ провести відповідні консультації у Раді Безпеки ООН”.

Ядерні випробування Північної Кореї вже засудили МАГАТЕ, НАТО, Євросоюз та 18 країн світу.
XS
SM
MD
LG