Доступність посилання

ТОП новини

Українська преса: Як коментують газетярі вбивство російської журналістки Анни Політковської? Чи складе Віктор Ющенко повноваження почесного голови партії, якщо “Наша Україна” піде в опозицію? Куди українці дівають вільні гроші?


Ірина Біла Київ, 10 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - “Історія із затриманням чотирьох російських офіцерів у Грузії й реакція на це Кремля показує глибину прірви, в якій опинилася російська державність”. – цитує одне з російських Інтернет-видань газета “День”. Гостра форма кризи самодостатності призводить до того, що Росія робить усе, щоб її не любили. “На жаль, поряд із нафтою й газом головним експортним товаром нинішньої Росії стає... русофобія” - наголошується в статті “Експорт русофобії”.


В цьому ж числі “День” пропонує інтерв’ю з послом Грузії в Україні Григолом КАТАМАДЗЕ. Серед іншого він розповідає - Чи не розколеться грузинське суспільство під санкціями і тиском Росії? Чи виправдовуються очікування Грузії на те, що в її протистоянні з Росією Європа підтримає Тбілісі? Матеріал називається “Тиск Росії не розколе грузинське суспільство”.

“Зачистка" чесної російської журналістики” – у статті під таким заголовком газета “Голос України” коментує вбивство Анни Політковської. Цитую: “Журналістська чесність, правозахисна безкомпромісність і людська порядність не вписуються в політику країни, яка з тотальною жорстокістю демонструє поділ власного народу на "своїх" та "інородців". Хто насмілюється проти цього виступати, того не врятує "слов''янське обличчя"...”.

Чи складе Віктор Ющенко повноваження почесного голови партії, якщо “Наша Україна” піде в опозицію? – відповідь шукають “Київські відомості”. Сьогодні Президент стоїть перед вибором, - пише газета, - з одного боку бути сильним політичним діячем, що зобов’язаний бути поза партійними інтригами, з іншого – для політика його рівня не можливо бути впливовим не спираючись на певну політичну силу. Утім, як зауважує на цій шпальті Глава Секретаріату Президента Віктор Балога – напевно, Віктор Ющенко таки відмовиться від почесної посади в “Нашій Україні”. Матеріал має заголовок “Чистота влади і Президента”.

А ось “Газета по-київськи” вирішила поцікавитись – куди дівають вільні гроші українці. У публікації, що так і називається “Куди ми прилаштовуємо гроші”, видання, посилаючись на соціологів пише, що заплативши за комунальні послуги і відрахувавши податки більшість співвітчизників усі вільні кошти витрачають на купівлю побутової техніки та на харчі. Постійні інфляції, ріст цін, низькі зарплати привчили українці витрачати все зароблене тут і зараз, а не вкладати кошти в банки і довготривалі проекти.
XS
SM
MD
LG