Доступність посилання

ТОП новини

Кабінет Міністрів сьогодні визначиться щодо подальшого перебування в уряді міністрів-нашоукраїнців


Напередодні міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко заявляв, що під час зустрічі з президентом ухвалили рішення про відставку. Натомість регіонали твердять, що ці міністри можуть залишитися в уряді, але за умови виходу з «Нашої України». Минулого тижня “Наша Україна” заявила про перехід в опозицію, після чого Роман Безсмертний закликав своїх міністрів подати у відставку


Напередодні міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко заявляв, що під час зустрічі з президентом ухвалили рішення про відставку.

Натомість регіонали твердять, що ці міністри можуть залишитися в уряді, але за умови виходу з «Нашої України».

Тарас Чорновіл: “Цього ніби не вимагається Конституцією, і не вимагається проектом закону “Про Кабмін”, який скоро вступить в силу, але якщо є членство в політичних силах які, ну вибачте, офіційно заявляють, що вони в опозиції, то якось нелогічно звучить продовження їхнього перебування на посадах міністрів”.

Водночас від “помаранчевих” урядовців відмежовуються чимало нашоукраїнців, зсилаючись на домовленості між Ющенком та Януковичем.

Михайло Поживанов: “Я не можу казати, що ці міністри були призначені за квотою “Нашої України”, бо фракція по жодній з кандидатур голосуванням рішення не ухвалювала. Це були домовленості між Ющенком та Януковичем, тож саме вони мають визначати подальшу долю цих міністрів”.

Минулого тижня “Наша Україна” заявила про перехід в опозицію, після чого Роман Безсмертний закликав своїх міністрів подати у відставку.

До уряду Віктора Януковича входять п’ять міністрів, які потрапили за домовленістю між Ющенком та Януковичем. Міністр культури Ігор Ліховий, міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко, міністр у справах сім’ї та молоді Юрій Павленко, міністр юстиції Роман Зварич та головний міліціянт Юрій Луценко.

Міністри закордонних справ Борис Тарасюк та оборони Анатолій Гриценко – конституційна квота глави держави.
XS
SM
MD
LG