Доступність посилання

ТОП новини

Нижня палата парламенту Франції ухвалила законопроект щодо геноциду вірменів


Усі, хто заперечуватимуть факт геноциду, сплачуватимуть 45 тисяч євро штрафу та сидітимуть у в’язниці протягом 5 років, - так вирішила Національна Асамблея.

У документі визнано їх жертвами масових убивств, влаштованих Османською імперією під час Першої Світової Війни.

Французький парламентар із правлячого Союзу за Народний Рух Ерік Раул заявив:

"Масивна, спланована та скерована природа цих масових вбивств свідчить про те, що вони були геноцидом. Систематичні вбивства жінок та дітей через їхню етнічну приналежність як частина узгодженої політики підпадають під визначення геноциду, яке вперше дав Рафаель Лемкін. Важливість цієї проблеми вказує на те, що це справа не однієї держави, але людства в цілому.”

Усі, хто заперечуватимуть факт геноциду, сплачуватимуть 45 тисяч євро штрафу та сидітимуть у в’язниці протягом 5 років, - так вирішила Національна Асамблея.

Для набуття чинності законопроект мають затвердити верхня палата французького парламенту – Сенат – та президент країни Жак Ширак.

Туреччина, натомість, пообіцяла відповідним законопроектом звинуватити Францію у геноциді алжирців у період колонізації.

Французький парламентар із правлячого Союзу за Народний Рух не радить Туреччині вдаватись до кроків у відповідь:

"Визнання цієї трагедії не спрямоване проти сучасних уряду Туреччини та громадян країни. Те, що Туреччина погрожує економічними санкціями в разі затвердження даного документу, доводить, що країна абсолютно не готова стати європейською”.
XS
SM
MD
LG